Velouté Carmen

      Geen reacties op Velouté Carmen

 

Print

Velouté Carmen

crèmesoep Carmen
Categorie Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 liter runderbouillon
  • 50 gram bloem
  • 2 eierdooiers
  • tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 8 tomaten
  • 1 dl room

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een witte roux van boter en bloem.
  • Leng deze aan met de bouillon tot een gladde soep ontstaat.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de tomaten en wat tomatenpuree toe.
  • Laat nog 20 minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat tomatenpuree.
  • Zeef de soep.
  • Meng de eierdooiers met de room en voeg de liaison, van het vuur, bij de soep.
  • Serveer op voorverwarmde borden.