Velouté Carmen

      Geen reacties op Velouté Carmen

 

Helaas heeft dit recept nog geen foto, heeft u het gemaakt stuur osn hem dan even toe

Velouté Carmen

crèmesoep Carmen

Recept categorie: Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 liter runderbouillon
  • 50 gram bloem
  • 2 eierdooiers
  • tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 8 tomaten
  • 1 dl room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een witte roux van boter en bloem.

  2. Leng deze aan met de bouillon tot een gladde soep ontstaat.

  3. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

  4. Voeg de tomaten en wat tomatenpuree toe.

  5. Laat nog 20 minuten doorkoken.

  6. Breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat tomatenpuree.

  7. Zeef de soep.

  8. Meng de eierdooiers met de room en voeg de liaison, van het vuur, bij de soep.

  9. Serveer op voorverwarmde borden.