Velouté Colombine

      Geen reacties op Velouté Colombine

 

Print

Velouté Colombine

crèmesoep Colombine
Categorie Gerecht met gevogelte, Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 duiven
  • liter gevogeltevelouté
  • 2 eierdooiers
  • 4 korrels anijs
  • zout
  • peper
  • 1 dl slagroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de duiven in de boter opstijven zonder dat ze kleur krijgen.
  • Voeg ze daarna bij de gevogeltevelouté en laat ze gaar koken.
  • Haal het vlees van de botten en bewaar 3 borstfilets voor de garnering.
  • Maal de rest van het vlees met de velouté fijn in de mixer.
  • Voeg dit toe aan de soep en passeer deze door een zeef.
  • Snij de borstfilets in kleine reepjes.
  • Maak een liaison van dooiers en room.
  • Voeg deze, van het vuur af, bij de soep.
  • Garneer de soep met de reepjes duivevlees.