Velouté Dame Blanche

      Geen reacties op Velouté Dame Blanche

 

Velouté Dame Blanche

crèmesoep Dame Blanche

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 gram kippenbouillon
  • 50 gram bloem
  • 1 dl slagroom
  • gekookt kippenvlees
  • 50 gram boter
  • 1 dl melk
  • 80 gram gepelde amandelen
  • 2 eierdooiers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak van de boter en bloem een witte roux.

  2. Voeg de bouillon toe en zorg dat er een gladde soep ontstaat.

  3. Laat deze 20 minuten zachtjes koken.

  4. Maak amandelmelk door de amdelen fijnte stampen met de melk.

  5. Voeg de amandelmelk toe.

  6. Breng de soep aan de kook.

  7. Snij wat kippenvlees in blokjes voor de garnering.

  8. Schenk, van het vuur af, de liaison van eierdooiers en slagroom bij de soep.

  9. Serveer met de garnituur van kippenvlees.