Velouté Dame Blanche

      Geen reacties op Velouté Dame Blanche

 

Print

Velouté Dame Blanche

crèmesoep Dame Blanche
Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 gram kippenbouillon
  • 50 gram bloem
  • 1 dl slagroom
  • gekookt kippenvlees
  • 50 gram boter
  • 1 dl melk
  • 80 gram gepelde amandelen
  • 2 eierdooiers

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak van de boter en bloem een witte roux.
  • Voeg de bouillon toe en zorg dat er een gladde soep ontstaat.
  • Laat deze 20 minuten zachtjes koken.
  • Maak amandelmelk door de amdelen fijnte stampen met de melk.
  • Voeg de amandelmelk toe.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Snij wat kippenvlees in blokjes voor de garnering.
  • Schenk, van het vuur af, de liaison van eierdooiers en slagroom bij de soep.
  • Serveer met de garnituur van kippenvlees.