Velouté Dieppoise

      Geen reacties op Velouté Dieppoise

 

Velouté Dieppoise

crèmesoep Dieppoise
Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 30 gram afsnijdsel van champignons
  • dl kookvocht van mosselen
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl slagroom
  • 12 mosselen
  • 8 dl visvelouté
  • 1 prei
  • boter
  • 50 gram garnalen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Maak de prei schoon en snij het wit in stukjes.
  • Smoor de prei in wat boter.
  • Voeg ze samen met de champignons toe aan de visvelouté en laat even zachtjes koken.
  • Passer de soep door een zeef.
  • Voeg het mosselvocht toe.
  • Maak een liaison van de eierdooiers en de room.
  • Voeg deze, van het vuur af, bij de velouté.
  • Als garnering nemen we een lepeltje garnalen en 3 ontbaarde mosselen.