Velouté Dieppoise

      Geen reacties op Velouté Dieppoise

 

Velouté Dieppoise

crèmesoep Dieppoise

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 30 gram afsnijdsel van champignons
  • dl kookvocht van mosselen
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl slagroom
  • 12 mosselen
  • 8 dl visvelouté
  • 1 prei
  • boter
  • 50 gram garnalen
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de prei schoon en snij het wit in stukjes.

  2. Smoor de prei in wat boter.

  3. Voeg ze samen met de champignons toe aan de visvelouté en laat even zachtjes koken.

  4. Passer de soep door een zeef.

  5. Voeg het mosselvocht toe.

  6. Maak een liaison van de eierdooiers en de room.

  7. Voeg deze, van het vuur af, bij de velouté.

  8. Als garnering nemen we een lepeltje garnalen en 3 ontbaarde mosselen.