Velouté Dieppoise

      Geen reacties op Velouté Dieppoise

 

Velouté Dieppoise

crèmesoep Dieppoise
Recept printen
Recept categorie: Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 30 gram afsnijdsel van champignons
  • dl kookvocht van mosselen
  • 2 ei
  • 1 dl slagroom
  • 12 mosselen
  • 8 dl visvelouté
  • 1 prei
  • boter
  • 50 gram garnalen
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de prei schoon en snij het wit in stukjes.
  • Smoor de prei in wat boter.
  • Voeg ze samen met de champignons toe aan de visvelouté en laat even zachtjes koken.
  • Passer de soep door een zeef.
  • Voeg het mosselvocht toe.
  • Maak een liaison van de eierdooiers en de room.
  • Voeg deze, van het vuur af, bij de velouté.
  • Als garnering nemen we een lepeltje garnalen en 3 ontbaarde mosselen.