Velouté Doria

      Geen reacties op Velouté Doria

 

Helaas heeft dit recept nog geen foto, heeft u het gemaakt stuur osn hem dan even toe

Velouté Doria

crèmesoep Doria

Recept categorie: Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 40 gram boter
  • 1 liter runderbouillon
  • 50 gram rijst
  • 1 dl slagroom
  • 40 gram bloem
  • 1 komkommer
  • 2 eierdooiers
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak van de boter en bloem een witte roux.

  2. Leng deze aan met de bouillon.

  3. Zorg dat er een gladde soep ontstaat.

  4. Bewaar 6 cm van de komkommer voor garnering.

  5. Kook de rijst gaar.

  6. Schil de komkommer en verwijder de pitjes.

  7. Snij de komkommer in blokjes.

  8. Stoof deze in wat boter gaar en voeg ze bij de soep.

  9. Laat de soep een tijdje zachtjes koken.

  10. Passeer de soep door een zeef.

  11. Snij de rest van de komkommer in mooie stukjes.

  12. Stoof ze in wat boter en gebruik ze als garnering.

  13. Maak van de eierdooiers en room een liaison.

  14. Voeg deze, van het vuur af, bij de soep.

  15. Serveer als garnering wat komkommer stukjes en een lepeltje rijst in de borden.