Velouté Doria

      Geen reacties op Velouté Doria

 

Print

Velouté Doria

crèmesoep Doria
Categorie Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak van de boter en bloem een witte roux.
  • Leng deze aan met de bouillon.
  • Zorg dat er een gladde soep ontstaat.
  • Bewaar 6 cm van de komkommer voor garnering.
  • Kook de rijst gaar.
  • Schil de komkommer en verwijder de pitjes.
  • Snij de komkommer in blokjes.
  • Stoof deze in wat boter gaar en voeg ze bij de soep.
  • Laat de soep een tijdje zachtjes koken.
  • Passeer de soep door een zeef.
  • Snij de rest van de komkommer in mooie stukjes.
  • Stoof ze in wat boter en gebruik ze als garnering.
  • Maak van de eierdooiers en room een liaison.
  • Voeg deze, van het vuur af, bij de soep.
  • Serveer als garnering wat komkommer stukjes en een lepeltje rijst in de borden.