Velouté Dubarry

      Geen reacties op Velouté Dubarry

 

Velouté Dubarry

crèmesoep Dubarry

Recept categorie Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 liter runderbouillon
  • 1 klein bloemkooltje
  • 40 gram bloem
  • zout
  • peper
  • room
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de bloemkool in roosjes.

  2. Kook ze in wat bouillon in 15 minuten gaar.

  3. Kook ook de stronken in dezelfde bouillon gaar.

  4. Passeer ze daarna door een zeef.

  5. Maak van boter en bloem een blanke roux.

  6. Leng deze aan met de bouillon.

  7. Zorg dat er een mooie gebonden soep ontstaat.

  8. Voeg de stronken puree bij de soep en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.

  9. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  10. Klop de eierdooiers los met wat room.

  11. Voeg deze liaison, van het vuur af, bij de soep.

  12. Schenk de soep in borden en garneer met een paar bloemkoolroosjes.

  13. Serveer met stokbrood.