Velouté Dubarry

      Geen reacties op Velouté Dubarry

 

Print

Velouté Dubarry

crèmesoep Dubarry
Categorie Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snij de bloemkool in roosjes.
  • Kook ze in wat bouillon in 15 minuten gaar.
  • Kook ook de stronken in dezelfde bouillon gaar.
  • Passeer ze daarna door een zeef.
  • Maak van boter en bloem een blanke roux.
  • Leng deze aan met de bouillon.
  • Zorg dat er een mooie gebonden soep ontstaat.
  • Voeg de stronken puree bij de soep en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Klop de eierdooiers los met wat room.
  • Voeg deze liaison, van het vuur af, bij de soep.
  • Schenk de soep in borden en garneer met een paar bloemkoolroosjes.
  • Serveer met stokbrood.