Velouté Florida

      Geen reacties op Velouté Florida

 

Print

Velouté Florida

crèmesoep Florida
Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 40 gram bloem
  • ½ dl room
  • 50 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 eierdooiers
  • peterselie
  • 40 gram boter
  • 1 blaadje foelie
  • 1 banaan
  • 1 sneetje brood
  • 1 worteltje
  • 50 gram kippenvlees

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de ui en wortel schoon en snij ze fijn.
  • Smelt de boter en fruit de ui, wortel en foelie.
  • Voeg als de ui glazig is de bloem erbij en maak een witte roux.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Passeer de soep door een doek en breng weer aan de kook.
  • Snij de champignons in plakjes en voeg toe aan de soep.
  • Snij het brood in kleine vierkantjes en bak er in wat boter mooie croûtons van.
  • Snij het kippenvlees in blokjes en voeg toe.
  • Maak van de dooiers en de room een liaison.
  • Voeg deze, van het vuur af, bij de soep.
  • Leg wat plakjes banaan in de soepkoppen.
  • Schenk er wat soep over en versier met wat gehakte peterselie.
  • Strooi er verder wat broodcroûtons over.