Venkel vissoep met schelpjesmacaroni

      Reacties uitgeschakeld voor Venkel vissoep met schelpjesmacaroni

 

Venkel vissoep met schelpjesmacaroni

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 grote venkelknol met groen
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 pot visfond of 3 visbouillon-tabletten
  • 1 glas witte wijn
  • 1/4 liter melk
  • 100 gr kleine schelpjes macaroni
  • 300 gr koolvisfilet
  • 100 gr garnalen
  • 100 gr gekookte mosselen
  • 2 eetlepels Pernod

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut pruttelen.
  2. Roer er in delen 1/2 liter water bij en breng het steeds aan de kook.
  3. Voeg visbouillon van 1/2 liter water en de visfond of 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook.

  4. Voeg de wijn, de melk, de venkel en de pasta toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

  5. Snijd de visfilet in stukjes en voeg die na 10 minuten met de garnalen en de mosselen toe.

  6. Breng de soep met zout en peper op smaak en strooi er tot slot het venkelgroen over.
  7. Schenk voor de liefhebbers een scheutje

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Kook aardappelen (750 gr afkokers) en 1 fijngesneden prei in 1 liter visbouillon gaar
en pureer ze. Voeg een glas wijn, 1/4 liter melk, 250 gr wortelplakjes en 100 gr pastaschelpjes toe en kook alles in 15 minuten gaar.
Kook de laatste 5 minuten gemengde visstukjes (samen 300 gr) mee.
Breng de soep met zout, peper en mosterd op smaak en bestrooi haar tot slot met dillegroen.