Venkel vissoep met schelpjesmacaroni

      Reacties uitgeschakeld voor Venkel vissoep met schelpjesmacaroni

 

Venkel vissoep met schelpjesmacaroni

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote venkelknol (met groen)
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 pot visfond (of 3 visbouillon-tabletten)
  • 1 glas witte wijn
  • 1/4 liter melk
  • 100 gr kleine schelpjes macaroni
  • 300 gr koolvis
  • 100 gr garnalen
  • 100 gr gekookte mosselen
  • 2 eetlepels Pernod

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut pruttelen.
  • Roer er in delen 1/2 liter water bij en breng het steeds aan de kook.
  • Voeg visbouillon van 1/2 liter water en de visfond of 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook.
  • Voeg de wijn, de melk, de venkel en de pasta toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de visfilet in stukjes en voeg die na 10 minuten met de garnalen en de mosselen toe.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak en strooi er tot slot het venkelgroen over.
  • Schenk voor de liefhebbers een scheutje

Tips / Opmerking

Variatie:

Kook aardappelen (750 gr afkokers) en 1 fijngesneden prei in 1 liter visbouillon gaar
en pureer ze. Voeg een glas wijn, 1/4 liter melk, 250 gr wortelplakjes en 100 gr pastaschelpjes toe en kook alles in 15 minuten gaar.
Kook de laatste 5 minuten gemengde visstukjes (samen 300 gr) mee.
Breng de soep met zout, peper en mosterd op smaak en bestrooi haar tot slot met dillegroen.