Venkelvelouté met scampi

      Reacties uitgeschakeld voor Venkelvelouté met scampi

Venkelvelouté met scampi

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 16 rauwe scampi's medium
  • 3 liter gevogeltebouillon
  • 2 venkels
  • 200 gr ui
  • 1 preiwit
  • 3 stengels bleekselderij
  • boter
  • 2 eetlepels bloem
  • peper
  • zout
  • 2 eierdooiers
  • 1 1/2 dl room

Bereidingswijze

  • Pel de scampi (gooi de schalen niet weg), snijd ze in dunne rondjes en houd ze fris.
  • Breng de gevogeltebouillon aan de kook en voeg de scampischalen toe.
  • Laat op zacht vuur 10 minuten doorkoken en giet dan door een fijne zeef.
  • Maak de venkels schoon, snijd de stengels vlak boven de knollen af, bewaar het groen voor de garnering en snijd de venkels in kleine stukken.
  • Doe hetzelfde met de ui, het preiwit en de selderij.
  • Smoor de groenten in boter en roer er de bloem door.
  • Giet er de gevogeltebouillon bij en breng al roerend aan de kook.
  • Dek de pot gedeeltelijk af en laat de soep gaarkoken.
  • Mix de soep, giet door een zeef en kruid bij met peper.
  • Stoof de scampirondjes in boter, breng ze op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken.
  • Roer in een schenkkannetje een liaison van de eierdooiers en de room.
  • Giet in elk bord wat soep, leg in het midden wat scampirondjes en versier met venkelgroen.
  • Giet een straaltje liaison in de soep.
  • Dien onmiddellijk op.
  • Houd de rest van de soep, de liaison en wat scampirondjes warm voor een tweede bediening.