Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel

      Geen reacties op Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel

 

Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel

Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel

Print Pin
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
porties: 4
Calorieën: 353
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 40 gram champignons de Paris of kastanjechampignons
  • olijfolie extra vierge
  • 60 gram rauwe ham bijv. Serrano of Parma ham
  • zongedroogde tomaten op olie uitgelekt
  • 20 grote venusschelpen of 12 coquilles in de schelp schoongeboend
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 10 gram verse platte peterselie gehakt
  • 60 gram sjalot gesnipperd
  • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 80 gram zachte roomboter
  • 20 gram amandelmeel
  • 5 gram mosterd
  • citroensap
  • 40 gram paneermeel
  • grof zeezout

Bereidingswijze

  • Ontvel de champignons en snijd ze in blokjes van ca. 4 mm. Verhit een eetlepel olie en laat de champignonblokjes slinken. Zet tot verder gebruik apart.
  • Snijd de ham en de uitgelekte tomaten ook in blokjes van ca. 4 mm.
  • Leg de venusschelpen in een dichte stoomovenpan (om het vocht op te vangen) en schuif in de stoomoven.
  • Functie: Stomen
  • 100 °C, gedurende 2 minuten
  • Meng intussen voor de vulling knoflook, peterselie, sjalot, champignons, ham, tomaten, kaas, boter, amandelmeel en mosterd en breng op smaak met 1 eetlepel kookvocht van de schelpen en wat citroensap.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 185 °C.
  • Strijk de vulling tegen de binnenkant van de open venusschelpen. Strooi er wat paneermeel over en zet de schelpen op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Schuif de bakplaat onder het rooster om evt vocht op te vangen.
  • Functie: Hetelucht Plus
  • 185 °C, gedurende 2 minuten

Serveren

  • Leg op een mooi bord een laagje grof zeezout. Schik de schelpen in het zout en serveer direct.

Nutrition

Calorieën: 353kcal | Carbohydrates: 13g | Eiwit: 16g | Fat: 25g | Fiber: 2g