Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel

      Geen reacties op Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel

 

Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Calorieën 353 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 40 gram champignons de Paris of kastanjechampignons
  • olijfolie extra vierge
  • 60 gram rauwe ham bijv. Serrano of Parma ham
  • zongedroogde tomaten op olie uitgelekt
  • 20 grote venusschelpen of 12 coquilles in de schelp schoongeboend
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 10 gram verse platte peterselie gehakt
  • 60 gram sjalot gesnipperd
  • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 80 gram zachte roomboter
  • 20 gram amandelmeel
  • 5 gram mosterd
  • citroensap
  • 40 gram paneermeel
  • grof zeezout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ontvel de champignons en snijd ze in blokjes van ca. 4 mm. Verhit een eetlepel olie en laat de champignonblokjes slinken. Zet tot verder gebruik apart.
  2. Snijd de ham en de uitgelekte tomaten ook in blokjes van ca. 4 mm.
  3. Leg de venusschelpen in een dichte stoomovenpan (om het vocht op te vangen) en schuif in de stoomoven.
  4. Functie: Stomen
  5. 100 °C, gedurende 2 minuten
  6. Meng intussen voor de vulling knoflook, peterselie, sjalot, champignons, ham, tomaten, kaas, boter, amandelmeel en mosterd en breng op smaak met 1 eetlepel kookvocht van de schelpen en wat citroensap.
  7. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 185 °C.
  8. Strijk de vulling tegen de binnenkant van de open venusschelpen. Strooi er wat paneermeel over en zet de schelpen op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Schuif de bakplaat onder het rooster om evt vocht op te vangen.
  9. Functie: Hetelucht Plus
  10. 185 °C, gedurende 2 minuten

Serveren

  1. Leg op een mooi bord een laagje grof zeezout. Schik de schelpen in het zout en serveer direct.
Voedingsfeiten
Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel
Hoeveelheid per portie
Calorieën 353 Calorieën van vet 225
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 25g 38%
Totaal koolhydraten 13g 4%
Voedingsvezels 2g 8%
Eiwit 16g 32%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.