Venusschelpjessoep met madraskerrie

      Reacties uitgeschakeld voor Venusschelpjessoep met madraskerrie

 

Venusschelpjessoep met madraskerrie

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de vissoep:

  • 3 uien
  • 1 takje selderij
  • 500 gr visgraten
  • boter
  • 1 kruidenbuiltje peterselie, tijm en laurier
  • 5 peperkorrels
  • 2 preiwitten
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel kerriemadras
  • 1 dl room
  • peper
  • zout

Voor de venusschelpen:

  • 600 gr verse venusschelpen
  • 1 ui
  • 1/2 takje selderij
  • boter
  • 1 dl witte wijn

Voor het garnituur:

  • 1/2 dl room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel voor de visbouillon 1 ui en snipper hem fijn.
  2. Maak de selderij schoon en snijd hem in kleine stukken.
  3. Was de visgraten zorgvuldig.
  4. Smelt een klontje boter en stoof er de selderijstukjes en de uisnippers in.
  5. Voeg er de visgraten, het kruidenbuiltje en de peperkorrels aan toe, overgiet met 2 liter water en breng aan de kook.
  6. Laat ± 20 minuten zachtjes sudderen en giet de bouillon dan door een zeef.
  7. Pel de overige uien.
  8. Maak de preiwitten schoon en was ze.
  9. Snipper beide groenten fijn.
  10. Smelt een klontje boter en stoof er de prei- en uisnippers in.
  11. Bestrooi met de bloem en de kerrie en laat nog even bakken.
  12. Giet er de gezeefde visbouillon over en laat nog ± 10 minuten sudderen.
  13. Mix de soep fijn en voeg er de room aan toe.
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Was intussen de venusschelpen zorgvuldig.
  16. Pel de ui en snipper hem fijn.
  17. Maak het selderijtakje schoon, was het en snijd het in stukken.
  18. Smelt een klontje boter, stoof er de selderij en de ui in en leg er de venusschelpen op.
  19. Voeg de witte wijn toe en laat de schelpen onder gesloten deksel in ± 3 minuten gaar worden.
  20. Haal de zeevruchten uit de schelpen.
  21. Verdeel de soep over 4 kommen en voeg er de venusschelpen aan toe.
  22. Klop de overige room stijf en lepel deze op de soep.
  23. Zet de kommen even onder de grill en dien de soep warm op.