Venusschelpjessoep met madraskerrie

      Reacties uitgeschakeld voor Venusschelpjessoep met madraskerrie

 

Venusschelpjessoep met madraskerrie

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Voor de vissoep:

  • 3 uien
  • 1 takje selderij
  • 500 gr visgraten
  • boter
  • 1 kruidenbuiltje peterselie, tijm en laurier
  • 5 peperkorrels
  • 2 preiwitten
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel kerriemadras
  • 1 dl room
  • peper
  • zout

Voor de venusschelpen:

  • 600 gr verse venusschelpen
  • 1 ui
  • 1/2 takje selderij
  • boter
  • 1 dl witte wijn

Voor het garnituur:

  • 1/2 dl room

Bereidingswijze

  • Pel voor de visbouillon 1 ui en snipper hem fijn.
  • Maak de selderij schoon en snijd hem in kleine stukken.
  • Was de visgraten zorgvuldig.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de selderijstukjes en de uisnippers in.
  • Voeg er de visgraten, het kruidenbuiltje en de peperkorrels aan toe, overgiet met 2 liter water en breng aan de kook.
  • Laat ± 20 minuten zachtjes sudderen en giet de bouillon dan door een zeef.
  • Pel de overige uien.
  • Maak de preiwitten schoon en was ze.
  • Snipper beide groenten fijn.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de prei- en uisnippers in.
  • Bestrooi met de bloem en de kerrie en laat nog even bakken.
  • Giet er de gezeefde visbouillon over en laat nog ± 10 minuten sudderen.
  • Mix de soep fijn en voeg er de room aan toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Was intussen de venusschelpen zorgvuldig.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Maak het selderijtakje schoon, was het en snijd het in stukken.
  • Smelt een klontje boter, stoof er de selderij en de ui in en leg er de venusschelpen op.
  • Voeg de witte wijn toe en laat de schelpen onder gesloten deksel in ± 3 minuten gaar worden.
  • Haal de zeevruchten uit de schelpen.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en voeg er de venusschelpen aan toe.
  • Klop de overige room stijf en lepel deze op de soep.
  • Zet de kommen even onder de grill en dien de soep warm op.