Verborgen eieren

      Reacties uitgeschakeld voor Verborgen eieren

Verborgen eieren

Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr rundergehakt
  • 2 sneetjes brood zonder korst
  • melk
  • zout peper, nootmuskaat
  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 plakjes rauwe ham
  • bloem
  • losgeklopt ei
  • paneermeel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak het gehakt aan met het in melk geweekte brood, zout, peper, nootmuskaat en eventuele andere kruiden.

  2. Deel het gehakt in vieren en maak er 4 dunne lapjes van.
  3. Wikkel ieder ei in een plakje ham en daarna in een lapje gehakt.
  4. Wentel de gehaktballetjes door de bloem, door het losgeklopte ei en dan door paneermeel.

  5. Bak de balletjes in de frituurpan in ± 5 minuten goudbruin.