Verpakte kabeljauw

      Reacties uitgeschakeld voor Verpakte kabeljauw

Verpakte kabeljauw

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 2 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 25 gram boter (voor invetten)
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 2 bosuitjes in schuine ringetjes
  • ¼ paprika (in reepjes)
  • 50 gram champignons (in plakjes)
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 220C.
  • Bestrijk 2 stukken aluminiumfoilie met boter.
  • Leg de kabeljauwfilets met vel op de folie.
  • Verdeel de bosui, paprika, champignons en de boter over de kabeljauw.
  • Bestrooi met zout en peper
  • Besprenkel de kabeljauw met de sherry en vouw het folie dicht. (Niet te strak)
  • Laat de vis midden in de oven in ca. 10 minuten gaar worden.
  • Maak de pakketjes open en besprenkel de inhoud met de sojasaus.

Tips / Opmerking

Serveertip: lekker met rijst en gekookte peultjes
Tip: leg de gilmmende kant van het aluminiumfolie naar beneden voor een betere warmtegeleiding
Wijnadvies: Elzas Pinot Blanc, Franse witte wijn