Verpakte kabeljauw

      Reacties uitgeschakeld voor Verpakte kabeljauw

Verpakte kabeljauw

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 25 gram boter voor invetten
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 2 bosuitjes in schuine ringetjes
  • ¼ groene paprika in reepjes
  • 50 gram champignons in plakjes
  • vergemalen peper
  • zout
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220C.

  2. Bestrijk 2 stukken aluminiumfoilie met boter.

  3. Leg de kabeljauwfilets met vel op de folie.

  4. Verdeel de bosui, paprika, champignons en de boter over de kabeljauw.

  5. Bestrooi met zout en peper

  6. Besprenkel de kabeljauw met de sherry en vouw het folie dicht. (Niet te strak)

  7. Laat de vis midden in de oven in ca. 10 minuten gaar worden.

  8. Maak de pakketjes open en besprenkel de inhoud met de sojasaus.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: lekker met rijst en gekookte peultjes

Tip: leg de gilmmende kant van het aluminiumfolie naar beneden voor een betere warmtegeleiding

Wijnadvies: Elzas Pinot Blanc, Franse witte wijn