Victoria Sandwich

      Geen reacties op Victoria Sandwich

Victoria Sandwich

Recept printen
Recept categorie: Gebak/ Taart
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 300 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 325 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 ei
  • 300 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 2 el pijnboompitten
  • 125 ml slagroom
  • 150 g frambozenjam
  • 150 g frambozen
  • poedersuiker (om te bestrooien)

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met 300 g suiker en vanillesuiker luchtig en bleekgeel.
  • Klop de eieren los.
  • Voeg de eieren al kloppende beetje voor beetje toe.
  • Klop er het bakmeel door.
  • Verdeel het cakebeslag over 2 ingevette springvorm (20 cm ø).
  • Bestrooi 1 cake met de pijnboompitten.
  • Bak de cakes in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar.
  • Controleer of de cake gaar is met een houten satéprikker.
  • Als deze er droog uitkomt nadat hij in het midden van de cake is gestoken, is de cake gaar.
  • Laat de cakes 10 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
  • Klop de slagroom met de laatste 25 g suiker stijf.
  • Leg de cake zonder pijnboompitten omgekeerd op een schaal, druk eventueel iets plat. Verdeel er de jam, slagroom en frambozen over.
  • Leg de andere cake met pijnboompitten boven op de andere cake.
  • Bestrooi met een dikke dons poedersuiker en garneer met nog wat frambozen.

Tips / Opmerking

Op deze klassieke Victoria sandwich kun je eindeloos variëren. Met je favoriete jam, zomerfruit en mascarpone in plaats van slagroom of amandelschaafsel in plaats van pijnboompitten bijvoorbeeld.