Vis in kerriesaus

      Geen reacties op Vis in kerriesaus

 

Vis in kerriesaus

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 227 gram ananas schijven ( blikje)
  • 15 gram boter
  • 1 ui gesnipperd
  • eetlepel kerriepoeder
  • dl Blue Band finesse voor koken
  • 400 gram kabeljauwfilet (diepvries) ontdooid
  • peper
  • zout
  • eetlepel bieslook geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de ananas uitlekken maar vang 1 dl van het vocht op. 

  2. Snijd de ananas in stukjes.

  3. Smelt de boter en fruit de ui met de kerriepoeder goudgeel en glazig. 

  4. Voeg de ananasstukjes, het sap en de Blue Band finesse toe en breng alles aan de kook. 

  5. Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak en leg de stukken in de saus. 

  6. Stoof de vis in ± 7 minuten gaar. 

  7. Schep ze uit de pan en laat de saus op een hoog vuur iets inkoken. 

  8. Lepel de saus over de vis en garneer met het bieslook. 

  9. Lekker met aardappelpuree en gestoofde courgette. 

  10. Wijnadvies: Andes Peaks Chardonnay