Visballetjes met sweet-chilikoriandersaus

      Geen reacties op Visballetjes met sweet-chilikoriandersaus
Print

Visballetjes met sweet-chilikoriandersaus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Hapjes
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 200 gram koolvisfilet
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Tjampoer
  • Conimex Wok Olie
  • dl Conimex Sweet Chili Saus

Hoe maak ik het klaar:

  • Maal de koolvis in een foodprocessor zeer fijn. 
  • Maal er op het laatst heel kort 2/3 van de koriander, het citroensap, de maïzena en de sambal door.
  • Rol kleine gladde balletjes van het vismengsel.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de visballetjes voorzichtig in 2 porties bruin. 
  • Laten uitlekken op keukenpapier.
  • Meng ondertussen de Sweet Chili Saus met de rest van de koriander.
  • Schep de visballetjes op een schaal en geef er de sweet-chilikoriandersaus en eventueel wat cocktailprikkers apart bij. 
  • Variatietip: Vervang de helft van de koolvis door gepelde rauwe garnalen. Voeg de garnalen pas met de koriander toe. Vervang de Sambal door ½ eetlepel Conimex Sojasaus of Ketjap Asin.