Visbouillon met gegratineerde zeeduivel

      Reacties uitgeschakeld voor Visbouillon met gegratineerde zeeduivel

 

Visbouillon met gegratineerde zeeduivel

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote aardappel
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 4-6 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • 1-2 eetlepels room
  • zout (versgemalen peper)
  • 2 ui
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • 5 saffraandraadjes
  • 8 dunne plakken zeeduivel
  • 8 sneetjes geroosterd stokbrood
  • venkelgroen (om te garneren)

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappel en prak hem fijn.
  • Pers er 5 teentjes knoflook door de knijper bij en meng goed.
  • Roer er de eierdooier door en werk er onder voortdurend roeren de olie door (maak het geheel eventueel gladder met een staafmixer).
  • Voeg de room, zout en peper toe.
  • Snijd de uien in fijne ringen.
  • Breng deze, samen met het laatst (gepelde) knoflookteentje, de venkelzaadjes en de saffraandraadjes, in 1/2 liter water aan de kook en kruid met zout.
  • Kruid de vis met peper en laat hem 4-5 minuten op zacht vuur in de bouillon trekken.
  • Verwarm de grill voor.
  • Verdeel de sneetjes brood over 4 borden.
  • Laat de uiringen uitlekken en verdeel ze over het brood.
  • Laat de vis uitlekken en leg de plakken op hun beurt op de uien.
  • Giet er de knoflooksaus over en bak 2-3 minuten onder de grill.
  • Giet 1/8 liter bouillon in elk bord en garneer met venkelgroen.