Visbrochettes met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Visbrochettes met groenten

Visbrochettes met groenten

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 800 gr roodbaarsfilet
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • peper
  • 1 bosje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 courgette
  • 24 kerstomaten
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de visfilet en snijd ze in kleine stukken.
  2. Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels citroensap en kruid met peper.

  3. Hak de gewassen kruiden fijn, voeg 1 eetlepel ervan aan de marinade toe en laat de vis er een half uur in trekken.

  4. Maak de courgette schoon en snijd hem in schijfjes.
  5. Was de tomaten en dep ze droog.
  6. Verdeel de tomaten, de courgetteschijfjes en de vis over 8 lange spiesen, kruid met zout.

  7. Vet een ovenrooster in en schik er de brochettes op.
  8. Schuif het rooster in de warme oven op de tweede rij van onderen en bak de brochettes 5 minuten.

  9. Doe voor de saus de rest van de olijfolie, het citroensap en de rest van de kruiden in een kom en kruid met peper en zout.

  10. Schik de brochettes op een bord en garneer met de saus.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Retsina.