Viskoekjes

      Reacties uitgeschakeld voor Viskoekjes

Viskoekjes

Recept categorie Gerecht met vis, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 1 gerookte makreel
  • 4 aardappelen
  • 1 ei
  • 1 ui
  • eetlepel bloem
  • peterselie
  • verse nootmuskaat
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen en laat deze afkoelen. Maak intussen de makreel goed schoon.
  2. Snipper de ui en hak een paar takjes peterselie fijn.
  3. Prak de aardappels fijn in een grote schaal. Pluk de makreel in kleine stukjes, doe deze bij de aardappel in en roer dit door elkaar.
  4. Voeg aan het aardappel/makreelmengsel de bloem, het ei, de ui, de gehakte peterselie, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe en meng dit door elkaar.
  5. Maak balletjes van het mengsel en druk deze plat. Of: gebruik een ring (max. 6 cm doorsnede) waarin je het mengsel goed indrukt.
  6. Bak de viskoekjes aan beide kanten totdat ze bruin zijn.

Tips / Opmerkingen

Smaakt zowel koud als warm lekker!