Viskoekjes

      Reacties uitgeschakeld voor Viskoekjes
Viskoekjes

Viskoekjes

Print Pin
Categorie: Gerecht met vis, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen en laat deze afkoelen. Maak intussen de makreel goed schoon.
  • Snipper de ui en hak een paar takjes peterselie fijn.
  • Prak de aardappels fijn in een grote schaal. Pluk de makreel in kleine stukjes, doe deze bij de aardappel in en roer dit door elkaar.
  • Voeg aan het aardappel/makreelmengsel de bloem, het ei, de ui, de gehakte peterselie, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe en meng dit door elkaar.
  • Maak balletjes van het mengsel en druk deze plat. Of: gebruik een ring (max. 6 cm doorsnede) waarin je het mengsel goed indrukt.
  • Bak de viskoekjes aan beide kanten totdat ze bruin zijn.

Tips / Opmerkingen

Smaakt zowel koud als warm lekker!