Visrolletjes met zoete amandelvulling

      Reacties uitgeschakeld voor Visrolletjes met zoete amandelvulling

Visrolletjes met zoete amandelvulling

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 2 eetlepels roomboter
  • 200 gr amandelen
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 ui
  • peper
  • 12 tongfilets (of scholfilets)
  • 1/2 eetlepel boter (om in te vetten))

ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Week de saffraan in kommetje met 1/8 liter heet water.
  • Verhit 1 eetlepel boter en bak de amandelen op laag vuur rondom goudbruin.
  • Maal de amandelen in de keukenmachine fijn.
  • Voeg de marmelade, 1 eetlepel boter, het kaneelpoeder en de poedersuiker toe en pureer het kort tot een gladde puree.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • Leg de uisnippers op de bodem en bestrooi met peper.
  • Bestrooi de visfilets aan één kant met peper en bestrijk ze met ± 2/3 deel van de amandelpuree.
  • Rol de vis op en steek ze met de cocktailprikkers vast.
  • Leg de visrolletjes dicht tegen elkaar in de schaal, giet er het saffraanwater over en bestrooi met peper.
  • Verdeel de rest van de amandelpuree over de visrolletjes, verdeel er de rest van de boter in vlokjes over en bak ze in het midden van de oven in ± 12 minuten gaar.
  • Zet de oven op de hoogste stand en laat de vis in enkele minuten een licht goudbruin korstje krijgen.
  • Serveer er een salade en gestoomde couscous bij.