Visschotel met bananen

      Reacties uitgeschakeld voor Visschotel met bananen

Visschotel met bananen

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met vis
porties: 2
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gr diepvrieskabeljauw
  • zout
  • 50 gr ontbijtspek
  • 1 grote ui

Voor de saus:

  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 1 eetlepel sherry

Bereidingswijze

  • Schil de bananen, snijd ze overlangs doormidden en bak ze in 1 lepel boter snel bruin.
  • Beboter een vuurvaste schotel, verdeel de resterende lepel boter in kleine klontjes en leg die onderin de schaal.
  • Snijd de kabeljauw in 4 stukken en kook die in 5 minuten in water met zout gaar.
  • Leg de bananen en de vis laag om laag in de schotel.
  • Bak de plakjes spek in eigen vet knapperig en haal ze uit de pan.
  • Fruit de in ringen gesneden ui in dezelfde pan en leg het spek en de uien op de vis.
  • Maak van de boter, de bloem, de melk en de geraspte kaas een gladde saus en roer er de sherry door.
  • Schenk de saus over de vis en laat het gerecht bovenin een op 190°c voorverwarmde oven in ± 15 minuten een goudbruin korstje krijgen.