Visschotel met bananen

      Reacties uitgeschakeld voor Visschotel met bananen

Visschotel met bananen

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met vis
Porties 2
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 bananen
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gr diepvrieskabeljauw
  • zout
  • 50 gr ontbijtspek
  • 1 grote ui

Voor de saus:

  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 1 eetlepel sherry

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de bananen, snijd ze overlangs doormidden en bak ze in 1 lepel boter snel bruin.

  2. Beboter een vuurvaste schotel, verdeel de resterende lepel boter in kleine klontjes en leg die onderin de schaal.

  3. Snijd de kabeljauw in 4 stukken en kook die in 5 minuten in water met zout gaar.

  4. Leg de bananen en de vis laag om laag in de schotel.
  5. Bak de plakjes spek in eigen vet knapperig en haal ze uit de pan.
  6. Fruit de in ringen gesneden ui in dezelfde pan en leg het spek en de uien op de vis.

  7. Maak van de boter, de bloem, de melk en de geraspte kaas een gladde saus en roer er de sherry door.

  8. Schenk de saus over de vis en laat het gerecht bovenin een op 190°c voorverwarmde oven in ± 15 minuten een goudbruin korstje krijgen.