Vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep

Vissoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 40 gr boter
  • 6 eetlepels bloem
  • 2 tabletten kruidenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gr gesneden soepgroenten
  • 500 gr kabeljauwfilet
  • zout peper
  • 1 blik maïskorrels
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Verwarm de boter in een grote pan en fruit de ui hierin glazig.
  3. Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
  4. Giet er in gedeelten onder goed roeren 1 1/2 liter water bij tot een dunne gebonden soep is ontstaan.

  5. Voeg de bouillontabletten, de tomatenpuree en de gewassen soepgroenten toe en kook dit 5 minuten.

  6. Verdeel de vis in stukjes en bestrooi ze met zout, peper en de Italiaanse keukenkruiden.

  7. Roer de vis en de maïs door de soep en kook de vis in ± 8 minuten gaar.

Tips / Opmerkingen

Geef er geroosterd brood bij.