Vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep

Vissoep

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ui
  • 40 gr boter
  • 6 eetlepels bloem
  • 2 tabletten kruidenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gr gesneden soepgroenten
  • 500 gr kabeljauwfilet
  • zout peper
  • 1 blik maïskorrels
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden

Bereidingswijze

  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Verwarm de boter in een grote pan en fruit de ui hierin glazig.
  • Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
  • Giet er in gedeelten onder goed roeren 1 1/2 liter water bij tot een dunne gebonden soep is ontstaan.
  • Voeg de bouillontabletten, de tomatenpuree en de gewassen soepgroenten toe en kook dit 5 minuten.
  • Verdeel de vis in stukjes en bestrooi ze met zout, peper en de Italiaanse keukenkruiden.
  • Roer de vis en de maïs door de soep en kook de vis in ± 8 minuten gaar.

Tips / Opmerkingen

Geef er geroosterd brood bij.