Vissoep met bleekselderij en aardappel

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met bleekselderij en aardappel

Vissoep met bleekselderij en aardappel

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 1 kleine struik bleekselderij
  • 500 gr aardappelen
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 liter water
  • 2 visbouillontabletten
  • peper
  • zout
  • scheutje slagroom
  • 100 gr garnalen
  • 2 eetlepels geknipte bieslook

Bereidingswijze

  • Pel de sjalotten en knoflook en hak ze fijn.
  • Snijd de kabeljauwfilet en de gewassen bleekselderij in stukjes.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  • Verhit in een pan met dikke bodem de boter en fruit de sjalot en knoflook hierin zonder te kleuren.
  • Strooi de bloem erover en fruit die 1 minuut mee.
  • Roer deel voor deel het water erdoor, zodat een heel dunne, gebonden saus ontstaat.
  • Breng het aan de kook en voeg de bouillontabletten, de bleekselderij en de aardappelen toe.
  • Laat de soep enkele minuten zachtjes koken.
  • Voeg de stukken vis toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de room erdoor.
  • Voeg de garnalen toe en laat ze in de soep warm worden, maar niet koken.
  • Serveer de soep, bestrooid met bieslook en geef er soepstengels bij.