Vissoep met garnalen, prei en tomaten

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met garnalen, prei en tomaten

Vissoep met garnalen, prei en tomaten

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen, Zeevruchten
porties: 3
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 400 gr kabeljauw filets
  • 100 gr gepelde Noordzeegarnalen
  • 2 preien
  • 1 blik gepelde tomaten 450 gr
  • 50 gr boter
  • 45 gr bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 visbouillontabletten
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels dille

Bereidingswijze

  • Maak de preien schoon en snijd ze in smalle ringen.
  • Laat de tomaten in een zeef uitlekken, vang het vocht op en snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd de dille fijn.
  • Spoel de vis onder koud stromend water schoon, dep de vis droog en snijd ze in reepjes.
  • Spoel ook de garnalen schoon en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan met een dikke bodem, schep de prei erin en laat die onder voortdurend roeren 2 minuten zachtjes bakken.
  • Strooi de bloem en het paprikapoeder erover en schep enige malen om.
  • Schenk er dan 1 1/2 liter koud water bij en laat alles onder voortdurend roeren koken tot een licht gebonden soep is ontstaan.
  • Voeg het tomatensap en de bouillontabletten toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • Doe de vis en de tomaatstukjes bij de soep, houd alles 4 minuten tegen de kook aan en voeg daarna de garnalen toe.
  • Roer de soep nogmaals om en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Roer er tot slot de dille door.