Vissoep met koriander en komkommer

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met koriander en komkommer

Vissoep met koriander en komkommer

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 450 gr witvisfilet (zonder vel en graten, in 8 gelijke stukken gesneden)
  • 1 liter visbouillon ( of kippenbouillon)
  • een stukje gember ( van 1 cm geschild en in flinterdunne plakjes gesneden)
  • zout
  • mespunt ve-tsin (naar keuze)
  • 2 lenteui (schoongemaakt en zeer fijn gehakt)
  • 1 dessertlepel maïzena (opgelost in een klein beetje water)
  • 1 eetlepel verse koriander (gehakt)
  • 20 zeer dunne plakjes komkommer (ongeschild)
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • De vis nog even na of geen graten of vel zijn achtergebleven.
  • Breng de bouillon aan de kook, doe de stukjes vis erin en laat ze op een laag vuur 3-4 minuten pocheren, maar niet koken.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en zet ze apart.
  • Doe de plakjes gember, de ve-tsin en de gehakte uitjes in de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de soep op hoog vuur 2-3 minuten en giet haar aansluitend door een doek of fijne zeef in een schone pan.
  • Verwarm weer en bind met de aangemaakte maïzena.
  • Doe de stukjes vis, plakjes komkommer en gehakte koriander in de soep, laat haar 1 minuut staan en schep de soep dan in verwarmde kommen.