Vissoep met langoustines

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met langoustines

Vissoep met langoustines

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg visafval (van platvissen)
  • 6 rauwe langoustines
  • 2 ui
  • boter
  • 1/4 citroen (het sap er van)
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepels deegschelpjes
  • 250 gr gezeefde tomaten ((een gebruiksklare tomatencoulis))
  • 3 eetlepels tapioca
  • 1 eetlepel Pastis
  • tijm
  • laurier
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak het visafval schoon.
  • Breek de langoustines in tweeën en voeg de koppen en de schalen van de langoustinestaartjes bij het visafval.
  • Snijd de staartjes vervolgens in de lengte door en verwijder het darmkanaal.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de uiringen in.
  • Voeg het visafval, het takje tijm, het laurierblaadje, het citroensap en de witte wijn toe, giet er 5 dl water bij en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de bouillon onder gesloten deksel ± 20 minuten sudderen.
  • Was de courgette, snijd hem in dobbelsteentjes van ± 1/2 cm dik en kook die in lichtgezouten water beetgaar.
  • Kook de deegschelpjes beetgaar in lichtgezouten water met daarin een klontje boter.
  • Giet de visbouillon door een zeef en voeg er de tomatenpuree aan toe.
  • Breng de bouillon opnieuw aan de kook, voeg er de tapioca bij en laat zachtjes koken tot de pareltjes gezwollen en helder zijn.
  • Mix de soep fijn en giet haar door een zeef.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er de langoustinestaarten aan toe.
  • Laat deze even gaar worden en voeg er tenslotte de deegschelpjes, de courgetteblokjes en de Pastis bij.
  • Verdeel de soep over 4 borden en schep in elk bord 3 halve langoustinestaartjes.