Vissoep met rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met rijst

Vissoep met rijst

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • visafval (van tong en tarbot)
  • 30 gr boter
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • 200 gr rijst
  • 500 gr roodbaars
  • 50 gr peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de wortel en pel de ui.
  • Was het visafval en stoof alles even in de boter.
  • Voeg 1 liter water, de witte wijn, de grof gesneden ui, wortel en selderij toe, zout lichtjes en laat de fumet op vrij hoog vuur 30 minuten koken.
  • Fruit het in tweeën gesneden teentje knoflook in een andere pan in de olie, giet de gezeefde fumet erop en voeg de rijst toe.
  • Voeg na 15 minuten de in stukjes gesneden visfilet toe en laat nog 5 minuten koken.
  • Was intussen de peterselie, hak hem fijn en roer hem door de soep.