Vissoep met rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met rijst

Vissoep met rijst

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • visafval van tong en tarbot
  • 30 gr boter
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • 200 gr rijst
  • 500 gr roodbaarsfilet
  • 50 gr peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de wortel en pel de ui.
  2. Was het visafval en stoof alles even in de boter.
  3. Voeg 1 liter water, de witte wijn, de grof gesneden ui, wortel en selderij toe, zout lichtjes en laat de fumet op vrij hoog vuur 30 minuten koken.

  4. Fruit het in tweeën gesneden teentje knoflook in een andere pan in de olie, giet de gezeefde fumet erop en voeg de rijst toe.

  5. Voeg na 15 minuten de in stukjes gesneden visfilet toe en laat nog 5 minuten koken.
  6. Was intussen de peterselie, hak hem fijn en roer hem door de soep.