Vissoep met rivierkreeftjes

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met rivierkreeftjes
Vissoep met rivierkreeftjes

Vissoep met rivierkreeftjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Soepen/ Zeevruchten
Land van herkomst: Australië
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4
Calorieën: 155kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 cm gember (in plakjes)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 1/2 chilipeper (verkruimeld)
  • 500 ml tomaat (pak)
  • 500 ml visbouillon (van tablet)
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 200 g zeewolffilet (in grove stukken)
  • 8 stoneleeks (in stukken)
  • 50 g tuinerwten (diepvries)
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 15 g basilicum

Hoe maak ik het klaar:

  • In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken.
  • Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken.
  • Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen.
  • Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken.
  • Rivierkreeftjes erdoor mengen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen.
  • Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Vissoep met rivierkreeftjes
Hoeveelheid per portie
Calorieën 155 Calorieën van vet 45
% Dagelijkse waarde*
Vet 5g8%
koolhydraten 8g3%
Eiwit 19g38%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.