Vissoep met rivierkreeftjes

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep met rivierkreeftjes

Vissoep met rivierkreeftjes

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Keuken: Australische keuken
Totaal tijd 15 minuten
Porties 4
Calorieën 155 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 cm verse gemberwortel in plakjes
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1/2 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 500 ml gezeefde tomaten pak
  • 500 ml visbouillon van tablet
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 200 g zeewolffilet in grove stukken
  • 8 stoneleeks in stukken
  • 50 g tuinerwten diepvries
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 15 g verse basilicum

Hoe maak ik het klaar?

  1. In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken.
  2. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken.
  3. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen.
  4. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken.
  5. Rivierkreeftjes erdoor mengen.
  6. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen.
  7. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.
Voedingsfeiten
Vissoep met rivierkreeftjes
Hoeveelheid per portie
Calorieën 155 Calorieën van vet 45
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 5g 8%
Totaal koolhydraten 8g 3%
Eiwit 19g 38%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.