Vissoep op Oosterse wijze

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep op Oosterse wijze

 

Vissoep op Oosterse wijze

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de basisbouillon:

  • 1 kg visgraten
  • 1 takje selderij
  • 1 ui
  • 3 sjalotten
  • boter
  • 1 stukje gember van ± 20 gr
  • 3 peperkorrels
  • 1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)

Voor het garnituur:

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1/4 Chinese kool
  • 100 gr sojascheuten
  • 16 gekookte scampi's
  • 100 gr inktvis
  • 8 gekookte rivierkreeftjes
  • 4 crabsticks
  • 8 steurgarnalen
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de visgraten zorgvuldig en verwijder alle bloedresten.
  2. Maak de selderij schoon, was hem en snijd hem in stukken.
  3. Pel de ui en de sjalotten en snipper ze fijn.
  4. Smelt een klontje boter en stoof er de soepgroenten in.
  5. Voeg de visgraten toe en giet er 2 liter water op.
  6. Schil het stukje gember en voeg het samen met de peperkorrels en het kruidenbuiltje bij de bouillon.
  7. Laat ± 20 minuten koken en giet de bouillon vervolgens door een zeef.
  8. Maak het garnituur.
  9. Was de selderij en snijd hem in dunne halve maantjes.
  10. Pel de ui en snijd hem in zeer dunne ringen.
  11. Maak de prei en de wortelen schoon en snijd beide groenten in fijne juliënne.
  12. Was de Chinese kool en snijd hem in fijne reepjes.
  13. Was de sojascheuten.
  14. Voeg alle groenten bij de gezeefde bouillon en laat ± 5 minuten zachtjes koken.
  15. Pel de scampi's en de rivierkreeftjes en voeg ze bij de soep.
  16. Snijd de inktvis in ringen en voeg deze eveneens bij de soep.
  17. Snijd de krabstaafjes in 3 stukjes en verwarm deze, samen met de rivierkreeftjes en de steurgarnalen, in de soep.
  18. Verdeel de soep over Chinese kommetjes en bestrooi ze met enkele verse korianderblaadjes.

  19. Serveer bij deze lichte maar voedende soep een glaasje Chinese witte wijn.

Tips / Opmerkingen

Om meer kleur in de soep te brengen, kunt u paksoi gebruiken: dit is een Chinese kool met groene bladeren en witte nerven.