Vissoep op Oosterse wijze

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep op Oosterse wijze

 

Vissoep op Oosterse wijze

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de basisbouillon:

  • 1 kg visgraten
  • 1 takje selderij
  • 1 ui
  • 3 sjalotten
  • boter
  • 1 stukje gember ( van ± 20 gr)
  • 3 peper
  • 1 kruidenbuiltje ((peterselie, tijm en laurier))

Voor het garnituur:

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1/4 Chinese kool
  • 100 gr sojascheuten
  • 16 gekookte scampi's
  • 100 gr inktvis
  • 8 gekookte rivierkreeftjes
  • 4 crabsticks
  • 8 garnalen
  • 2 eetlepels verse koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de visgraten zorgvuldig en verwijder alle bloedresten.
  • Maak de selderij schoon, was hem en snijd hem in stukken.
  • Pel de ui en de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de soepgroenten in.
  • Voeg de visgraten toe en giet er 2 liter water op.
  • Schil het stukje gember en voeg het samen met de peperkorrels en het kruidenbuiltje bij de bouillon.
  • Laat ± 20 minuten koken en giet de bouillon vervolgens door een zeef.
  • Maak het garnituur.
  • Was de selderij en snijd hem in dunne halve maantjes.
  • Pel de ui en snijd hem in zeer dunne ringen.
  • Maak de prei en de wortelen schoon en snijd beide groenten in fijne juliënne.
  • Was de Chinese kool en snijd hem in fijne reepjes.
  • Was de sojascheuten.
  • Voeg alle groenten bij de gezeefde bouillon en laat ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Pel de scampi's en de rivierkreeftjes en voeg ze bij de soep.
  • Snijd de inktvis in ringen en voeg deze eveneens bij de soep.
  • Snijd de krabstaafjes in 3 stukjes en verwarm deze, samen met de rivierkreeftjes en de steurgarnalen, in de soep.
  • Verdeel de soep over Chinese kommetjes en bestrooi ze met enkele verse korianderblaadjes.
  • Serveer bij deze lichte maar voedende soep een glaasje Chinese witte wijn.

Tips / Opmerking

Om meer kleur in de soep te brengen, kunt u paksoi gebruiken: dit is een Chinese kool met groene bladeren en witte nerven.