Vissoep uit Dubrovnik

      Reacties uitgeschakeld voor Vissoep uit Dubrovnik

Vissoep uit Dubrovnik

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Kroatische keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 1/2 kg schoongemaakte en in stukken gesneden zeevis (gebruik zo mogelijk verschillende soorten)
  • 2 1/2 liter water
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 6 geplette witte peperkorrels
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 dl olijfolie
  • 2 1/2 dl droge witte wijn
  • 100 gr rijst
  • 250 gr in partjes gesneden tomaten
  • zout

Bereidingswijze

  • de stukken vis met het water en wat zout in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de stukken vis ± 5 minuten.
  • Voeg de partjes tomaat, de kleingesneden ui, de uitgeperste knoflook, de geplette peperkorrels, de fijngehakte peterselie, het laurierblad, de olijfolie en de witte wijn toe.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat alles ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Haal de stukken vis met een schuimspaan uit de soep.
  • Verwijder koppen, staarten en graten van de stukken vis en houd het visvlees apart.
  • Zeef de soep en doe hem terug in de pan.
  • Voeg de rijst aan de gezeefde soep toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ± 20 minuten in de soep koken tot hij gaar is.
  • Doe het achtergehouden visvlees in de soep en laat dit even meeverwarmen.

Tips / Opmerkingen

Serveer de vissoep zo warm mogelijk en geef er vers stokbrood bij.