Visstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Visstamppot
Print

Visstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg geschilde aardappelen afkokers
  • zout peper
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 400 gr geschilde schorseneren in blokjes
  • 1 dl warme melk
  • 2 losgeklopte eieren
  • 25 gr boter
  • 100 gr rauwe ham in flinterdunne reepjes
  • 3 eetlepels peterselie fijngesneden
  • 2 theelepels citroensap

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in ± 25 minuten gaar.
  • Spoel de kabeljauw af en stoom de vis ± 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot de vis uit elkaar valt.
  • Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout.
  • Pureer de aardappelen met een mixer of stamper. en roer er de melk, de eieren, de boter, zout en peper door.
  • Schep de kabeljauw, de schorseneren en de ham door de puree, warm het geheel op matig vuur ± 5 minuten door en schep er vlak voor het serveren de peterselie en het citroensap door.