Visworstjes

      Reacties uitgeschakeld voor Visworstjes

 

Visworstjes

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vis, Warme hapjes
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 350 gr kabeljauwfilet
  • 1 blikje krabvlees netto 142 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • chilipoeder peper, zout
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de vis in stukken en verwijder de graatjes.
  2. Laat de krab uitlekken en verdeel het vlees in stukjes.
  3. Meng de kabeljauw met de knoflook uit de pers, het eiwit, oestersaus, de gemberwortel, chilipoeder, peper en zout in een foodprocessor tot een beetje plakkerig mengsel.
  4. Kneed er de krab en het korianderblad door en vorm er ± 12 kleine worstjes van.
  5. Steek ze per 2 aan 6 barbecuespiesen, bestrijk ze met olie en rooster ze op de hete barbecue in ± 10 minuten rondom bruin en gaar.