Vogelnestjes

      Geen reacties op Vogelnestjes

Vogelnestjes

Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met vlees
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram varkensgehakt
  • 30 gram bakboter
  • ½ blokje bouillon
  • 2 dl water
  • 2 eieren
  • 20 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 doosje tomatenpuree
  • 1 kruidnagel
  • tijm
  • laurier
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de eieren gedurende 10 minuten, tot ze hardgekookt zijn.

  2. Pel de eieren en bekleed ze daarna met het gehakt.

  3. Bak het geheel in een pan met boter op een matig vuurtje gedurende 20 minuten.

  4. Stoof de ui met wat boter in een pot. 

  5. Voeg de bloem toe en roer ze met een spatel erdoor.

  6. Los het bouillonblokje op in het water en leng het mengsel aan met deze bouillon.

  7. Laat alles even doorkoken. 

  8. Af en toe goed roeren.

  9. Voeg de tomatenpuree toe, net als de tijm, de laurier en de kruidnagel. 

  10. Laat de saus 15 minuten pruttelen en kruid met peper en zout. 

  11. Zeef daarna de saus. 

  12. Snij de gehaktballen doormidden en giet de tomatensaus er rond.

  13. Tip: Leg de hardgekookte eieren even in koud water voor u ze pelt. De schaal komt dan eens zo gemakkelijk los.