Volkoren-eiersandwiches

      Geen reacties op Volkoren-eiersandwiches

 

Volkoren-eiersandwiches

Recept categorie Broodjes, Brunch, Gerecht met ei, Lunch, Ontbijt
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 8 Sandwiches
Calorieën 171 kcal
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 8 sneetjes fijn donker volkoren
  • 5 eieren
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakt basilicum
  • 2-3 eetlepels olijfolie (met truffelaroma)
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.
  2. Prak de eieren in een diep bord fijn.
  3. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en schep ze met de Parmezaanse kaas en het basilicum door de eieren.
  4. Roer er zoveel truffelolie door dat een smeuïge salade ontstaat.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Laat de eiersalade liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  7. Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met de eiersalade.
  8. Leg de andere sneetjes erop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door.
  9. Leg de sandwiches op een schaal.
Voedingsfeiten
Volkoren-eiersandwiches
Hoeveelheid per portie
Calorieën 171 Calorieën van vet 81
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 9g 14%
Verzadigd vet 2g 10%
Totaal koolhydraten 13g 4%
Voedingsvezels 3g 12%
Eiwit 10g 20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.