Volkorenbruschette met rauwe ham en meloen

      Geen reacties op Volkorenbruschette met rauwe ham en meloen

Volkorenbruschette met rauwe ham en meloen

Recept categorie Brood, Gerecht met fruit, Lunch, Ontbijt
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen
Calorieën 465 kcal
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
  • 1/4 meloen
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 eetlepels honing
  • 8 plakjes rauwe ham
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verse basilicum in reepjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rooster de sneden brood in een grillpan of in de broodrooster mooi bruin.
  2. Schil intussen de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
  3. Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
  4. Strijk over elk sneetje een eetlepel honing uit.
  5. Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de plakken meloen op de sneden brood.
  6. Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
  7. Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.
Voedingsfeiten
Volkorenbruschette met rauwe ham en meloen
Hoeveelheid per portie
Calorieën 465 Calorieën van vet 159
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 17.7g 27%
Verzadigd vet 3.9g 20%
Totaal koolhydraten 57g 19%
Voedingsvezels 4g 16%
Eiwit 18.6g 37%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.