Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

      Geen reacties op Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

 

Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

Voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ Stamppot
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 zoete aardappel (geschild)
  • 2 bossen raapstelen (grof gesneden en gewassen)
  • 1 tot 1 (5 dl melk)
  • 50 gram roomboter
  • peper & zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de zoete aardappels in vier gelijke stukken en stoom ze op 100 °C gaar in 18-22 minuten. Hoe kleiner de stukken, hoe korter de tijd!
  • Verwarm intussen de melk en eventueel de boter in een dichte stoomovenpan (0,6 dl).
  • Als de aardappels gaar zijn, doe ze dan in een dichte bak of stoomovenpan.
  • Stamp de aardappels grof en meng met de melk en eventueel boter.
  • Meng er de grof gesneden raapstelen door en breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.

Tips / Opmerking

Maak deze stamp af met wat olijfolie.
Rauw heeft de voorkeur, maar de raapstelen kunnen eventueel ook 1 minuut voorgestoomd worden op 100 °C.
Serveer met een maïskipfilet of kippendij