Vorarlberger Kaastaart

      Geen reacties op Vorarlberger Kaastaart

 

Vorarlberger Kaastaart

Recept categorie Gerecht met kaas, Hartige taart
Keuken: Oostenrijkse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 3
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
  • 300 g ui in blokjes gesneden
  • 1 eidooier
  • 1/8 l zure room
  • 125 g bergkaas geraspt
  • 125 g Emmentaler kaas geraspt of Voralbergerkaas
  • Zout en Peper komijn (of komijn heel) gemalen
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • paprikapoeder
  • Gesmolten boter of olie om te bestrijken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bakoven op 180° C voorverwarmen.
  2. Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier op de bakplaat.
  3. Vouw de deegranden om, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  4. Fruit de uien in de boter.
  5. Meng de eidooier met zure room, kaas, kruiden en de kort gebakken ui.
  6. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter of olie.
  7. Verdeel het kaas-uienmengsel gelijkmatig.
  8. Bak de pizza af in ca. 25 - 30 min.

Tips / Opmerkingen

Deze heerlijk pikante kaastaart is een recept uit de regio Vorarlberg en smaak voortreffelijk met een vers gemaakte salade.