Vorarlberger Kaastaart

      Geen reacties op Vorarlberger Kaastaart

 

Print

Vorarlberger Kaastaart

Categorie Gerecht met kaas, Hartige taart
Keuken Oostenrijkse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 3
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
  • 300 g ui in blokjes gesneden
  • 1 eidooier
  • 1/8 l zure room
  • 125 g bergkaas geraspt
  • 125 g Emmentaler kaas geraspt of Voralbergerkaas
  • Zout en Peper komijn (of komijn heel) gemalen
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • paprikapoeder
  • Gesmolten boter of olie om te bestrijken

Hoe maak ik het klaar:

  • Bakoven op 180° C voorverwarmen.
  • Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier op de bakplaat.
  • Vouw de deegranden om, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  • Fruit de uien in de boter.
  • Meng de eidooier met zure room, kaas, kruiden en de kort gebakken ui.
  • Bestrijk het deeg met de gesmolten boter of olie.
  • Verdeel het kaas-uienmengsel gelijkmatig.
  • Bak de pizza af in ca. 25 - 30 min.

Tips / Opmerkingen

Deze heerlijk pikante kaastaart is een recept uit de regio Vorarlberg en smaak voortreffelijk met een vers gemaakte salade.