Vruchten coleslaw

      Reacties uitgeschakeld voor Vruchten coleslaw

Vruchten coleslaw

Recept categorie Barbeque, Salades
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1/2 witte kool
  • 1 rode appel
  • citroensap
  • 100 gr rozijnen

Voor de saus:

  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel sinaasappelsap
  • 1/2 eetlepel worcestershiresauce
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesnipperde ui
  • 1/2 eetlepel fijngesnipperde peterselie
  • 1/2 theelepel droge mosterd
  • zout
  • versgemalen witte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Haal de buitenste bladeren van de kool af, verwijder de stronk en schaaf of snijd de bladeren in flinterdunne reepjes.

  2. Was de appel, maar schil hem niet. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Besprenkel die meteen met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.

  4. Was de rozijnen in heet water en laat ze uitlekken.
  5. Vermeng de appel en rozijnen met de kool.
  6. Maak een dressing van de genoemde ingrediënten en giet deze over de salade.
  7. Meng alles goed door elkaar en laat enige tijd afgedekt in de koelkast intrekken.