Vruchtenbrood uit de Elzas

      Geen reacties op Vruchtenbrood uit de Elzas

Vruchtenbrood uit de Elzas

De Bierawecka, een heerlijk royaal gevuld brood met gedroogde zuidvruchten en noten komt oorspronkelijk uit de Elzas. Daar wordt het veel gegeten bij het kerstontbijt. Ook eet men het daar graag voor of na de nachtmis met een glaasje eau de vie van kersen (kirsch).

Recept categorie Brood
Keuken: Franse keuken
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 250 gr gedroogde peren in stukjes
  • 200 gr gedroogde pruimen in stukjes
  • 150 gr gedroogde vijgen in stukjes
  • 50 gr geconfijte sinaasappelschil in stukjes
  • 60 gr rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 100 gr suiker
  • 1 1/2 dl kirsch
  • 100 gr amandelen blanke
  • 50 gr hazelnoten blanke
  • 150 gr bloem

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Peren, pruimen, vijgen, sinaasappelschil, rozijnen, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, suiker en kirsch in kom mengen en ñ 12 uur laten intrekken.

  2. Oven voorverwarmen op 175 èC. In droge koekepan 50 gr amandelen en hazelnoten lichtbruin roosteren.

  3. Geroosterde noten grof hakken.
    Bloem en gehakte noten door fruitmengselkneden.

  4. Van deeg plat brood (in vorm van stol) vormen.
    Op bakplaat leggen. In midden van

  5. oven in ñ 1 uur bruin en gaar bakken.
    Op taartrooster laten afkoelen. Brood verpakken in