Vruchtenbrood

      Geen reacties op Vruchtenbrood
Vruchtenbrood
Print

Vruchtenbrood

Categorie Brood
Keyword Pasen
porties 12 Plakken
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor het beslag:

  • 100 g honing
  • 4 eieren
  • 2 el rum
  • 2 tl kaneel
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • 175 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Voor het vruchtenmengsel:

  • 175 g hazelnoten grof gehakt
  • 175 g gedroogde abrikozen of vijgen fijngesneden
  • 175 g gedroogde pruimen pruneaux, fijngesneden
  • 325 g rozijnen
  • 2 el rum
  • 4 el sinaasappellikeur

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng alle ingrediënten voor het vruchtenmengsel en laat het afgedekt ongeveer 3 uur intrekken.
  • Roer de honing en eieren romig en voeg de rum, kaneel en kruidnagelpoeder toe.
  • Roer vervolgens de met bakpoeder gemengde bloem erdoorheen.
  • Spatel het vruchtenmengsel door het beslag.
  • Doe het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede rechthoekige vorm en bak het bruin.
  • Laat het, na het afkoelen, ongeveer een week verpakt in aluminiumfolie staan.

Tips / Opmerkingen

Stand: Hetelucht Plus Temperatuur: 150-170 °C Inschuifhoogte: 1e van onderen Baktijd: 55-65 minuten