Vruchtenbrood

      Geen reacties op Vruchtenbrood

Vruchtenbrood

Recept categorie Brood
Extra info Pasen
Porties 12 Plakken
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor het beslag:

  • 100 g honing
  • 4 eieren
  • 2 el rum
  • 2 tl kaneel
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • 175 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Voor het vruchtenmengsel:

  • 175 g hazelnoten grof gehakt
  • 175 g gedroogde abrikozen of vijgen fijngesneden
  • 175 g gedroogde pruimen pruneaux, fijngesneden
  • 325 g rozijnen
  • 2 el rum
  • 4 el sinaasappellikeur

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng alle ingrediënten voor het vruchtenmengsel en laat het afgedekt ongeveer 3 uur intrekken.
  2. Roer de honing en eieren romig en voeg de rum, kaneel en kruidnagelpoeder toe.
  3. Roer vervolgens de met bakpoeder gemengde bloem erdoorheen.
  4. Spatel het vruchtenmengsel door het beslag.
  5. Doe het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede rechthoekige vorm en bak het bruin.
  6. Laat het, na het afkoelen, ongeveer een week verpakt in aluminiumfolie staan.

Tips / Opmerkingen

Stand: Hetelucht Plus Temperatuur: 150-170 °C Inschuifhoogte: 1e van onderen Baktijd: 55-65 minuten