Vruchtencoulis

      Reacties uitgeschakeld voor Vruchtencoulis

Vruchtencoulis

Een coulis is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel, zoals groenten en fruit. Het bereiden van een coulis is zeer eenvoudig. In dit voorbeeld maken we een aardbeiencoulis, deze is uiteraard ook te variëren door de aardbeien te vervangen met bijvoorbeeld mango, limoen of perzik.
Recept categorie Gerecht met fruit, Saus
Auteur Droste Chocolade

Wat gaat er in?

  • 250 gr aardbeien
  • 50 gr suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de aardbeien en haal het kroontje eraf.
  2. Doe de aardbeien in een blender en voeg het suiker en de citroensap toe.
  3. Mix ongeveer een halve minuut.
  4. De saus door een zeef halen en met een lepel of spatel aandrukken, zodat u alle saus heeft en niet de zaadjes.
  5. Volg dezelfde stappen voor de overige smaakvariaties.