Walnootbroodjes

      Geen reacties op Walnootbroodjes

 

Walnootbroodjes

Recept categorie Broodjes
Porties 8 broodjes
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 250 gr volkorenbloem
  • 250 gr witte bloem
  • 42 gr verse gist verkruimeld
  • 3 dl melk lauwwarm
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gr walnoten grofgehakt
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei losgeklopt

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

extra nodig: 8 mini-broodvormpjes, ingevet Beide bloemsoorten in wijde kom doen, kuiltje in

  1. midden maken. Gist in melk oplossen, honing erdoor roeren en mengsel in kuiltje schenken.
  2. Langs rand noten, olie en zout toevoegen. Van het midden uit alles door elkaar werken.
  3. (Deeg plakt in begin, maar wordt door kneden minder plakkerig). Van deeg bal vormen. In
  4. kom afgedekt met warme vochtige doek op warme plek ñ 1 uur laten rijzen tot volume
  5. verdubbeld is. Deeg opnieuw kort kneden en in 8 gelijke porties verdelen. Porties tot ovale
  6. broodjes vormen en in vormpjes leggen.
  7. Deeg opnieuw afgedekt nog ñ 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 èC.
  8. Bovenkant van broodjes met ei bestrijken. Broodjes in midden van oven in ñ 20 minuten
  9. goudbruin en gaar bakken. De broodjes zijn goed, als ze hol klinken als u erop tikt).

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.