Walnootbroodjes

      Geen reacties op Walnootbroodjes

 

Walnootbroodjes

Recept printen
Recept categorie: Broodjes
Porties: 8 broodjes
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 250 gr bloem
  • 42 gr verse gist (verkruimeld)
  • 3 dl melk (lauwwarm)
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gr walnoot (grofgehakt)
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei (losgeklopt)

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

extra nodig: 8 mini-broodvormpjes, ingevet Beide bloemsoorten in wijde kom doen, kuiltje in

  • midden maken. Gist in melk oplossen, honing erdoor roeren en mengsel in kuiltje schenken.
  • Langs rand noten, olie en zout toevoegen. Van het midden uit alles door elkaar werken.
  • (Deeg plakt in begin, maar wordt door kneden minder plakkerig). Van deeg bal vormen. In
  • kom afgedekt met warme vochtige doek op warme plek ñ 1 uur laten rijzen tot volume
  • verdubbeld is. Deeg opnieuw kort kneden en in 8 gelijke porties verdelen. Porties tot ovale
  • broodjes vormen en in vormpjes leggen.
  • Deeg opnieuw afgedekt nog ñ 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 èC.
  • Bovenkant van broodjes met ei bestrijken. Broodjes in midden van oven in ñ 20 minuten
  • goudbruin en gaar bakken. De broodjes zijn goed, als ze hol klinken als u erop tikt).

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.