Walnoten cake met suikerstroop uit Joegoslavie

      Reacties uitgeschakeld voor Walnoten cake met suikerstroop uit Joegoslavie

Walnoten cake met suikerstroop uit Joegoslavie

Recept categorie Cake
Keuken: Gerechten uit de Balkan
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram suiker
  • dl water
  • 1 lepel citroensap
  • 1 lepel oranjebloesemwater
  • 250 gram bladerdeeg
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 175 gram gehakte walnoten
  • 4 lepels aardbeiensuiker
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een stroop van suiker in 1 1/2 dl heet water en kook het in tot 3 dl. 

  2. Voeg citroensap en oranjebloesemwater toe en zet in de koelkast.

  3. Neem 125 g heel dun bladerdeeg, doe op een bakblik en strijk er gesmolten boter op.

  4. Schep hierop een mengsel van gehakte walnoten, vruchtensuiker en kaneel. 

  5. Doe er weer 125 g heel dun bladerdeeg over, bestrijk met gesmolten boter, snij in, bak in een matig hete oven 1/2 uur, dan 1/4 uur in een hete oven.

  6. Direct uit de oven met de ijskoude stroop begieten, af laten koelen en aansnijden.