Walnotentaart

      Geen reacties op Walnotentaart

 

Walnotentaart

Gebak (10 personen)
Recept categorie Gebak, Taart
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 250 gr bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 125 gr koude boter in blokjes
  • 375 gr gedopte walnoten
  • 5 eieren
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 100 gr ahornsiroop
  • 50 gr zachte boter
  • 1 citroen geraspte schil er van of van eensinaasappel

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1.  Bloem en zout boven kom zeven. Boter er met 2 messen doorheen snijden. 3-5

  2. eetlepels koud water toevoegen en snel met ‚‚n hand tot samenhangend deeg kneden. Deegbal
  3. in plasticfolie rollen en 30 minuten in koelkast laten rusten. 200 gr mooie halve walnoten
  4. achterhouden, de rest in stukjes hakken.
  5. Oven voorverwarmen op 160 èC. Deeg uitrollen tot ronde lap van ñ 30 cm doorsnede. Vorm
  6. met deeg bekleden. 4 eieren loskloppen met bruine suiker, vanillesuiker, zout en siroop. Boter en
  7. citroenrasp erdoor roeren, zodat smeu‹g mengsel ontstaat. Gehakte walnoten toevoegen. Mengsel
  8. op korstdeeg schenken en halve walnoten erop schikken. Met 1 losgeklopt ei bestrijken.
  9. Taart in midden van oven in 60 minuten lichtbruin en gaar bakken. Taart op rooster laten
  10. afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.