Walnotentaart

      Geen reacties op Walnotentaart

 

Walnotentaart

Gebak (10 personen)
Recept printen
Recept categorie: Gebak/ Taart
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 125 gr koude boter (in blokjes)
  • 375 gr gedopte walnoot
  • 5 ei
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 100 gr ahornsiroop
  • 50 gr zachte boter
  • 1 citroen (geraspte schil er van of van eensinaasappel )

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  •  Bloem en zout boven kom zeven. Boter er met 2 messen doorheen snijden. 3-5
  • eetlepels koud water toevoegen en snel met ‚‚n hand tot samenhangend deeg kneden. Deegbal
  • in plasticfolie rollen en 30 minuten in koelkast laten rusten. 200 gr mooie halve walnoten
  • achterhouden, de rest in stukjes hakken.
  • Oven voorverwarmen op 160 èC. Deeg uitrollen tot ronde lap van ñ 30 cm doorsnede. Vorm
  • met deeg bekleden. 4 eieren loskloppen met bruine suiker, vanillesuiker, zout en siroop. Boter en
  • citroenrasp erdoor roeren, zodat smeu‹g mengsel ontstaat. Gehakte walnoten toevoegen. Mengsel
  • op korstdeeg schenken en halve walnoten erop schikken. Met 1 losgeklopt ei bestrijken.
  • Taart in midden van oven in 60 minuten lichtbruin en gaar bakken. Taart op rooster laten
  • afkoelen.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.