Wasabipuree met gegrilde gamba

      Geen reacties op Wasabipuree met gegrilde gamba

 

Wasabipuree met gegrilde gamba

Wasabipuree met gegrilde gamba

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 6
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 500 gram kruimige aardappel
  • Snufje zout
  • peper
  • Klontje boter
  • 100 ml water
  • 50 ml slagroom
  • Wasabi
  • 6 flinke gamba´s (gepeld met staart)
  • Neutrale olie
  • Teriyaki saus
  • Zwarte sesamzaadjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook of stoom de aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een puree-knijper of stamp ze fijn.
  • Voeg warm water toe, totdat een smeuïge puree ontstaat. Maak het romig met de slagroom en boter.
  • Breng de puree op smaak met witte peper en zeezout. Roer nu de wasabi door de puree. Proef en voeg toe naar smaak.
  • Verhit een grillpan en grill hierin de met olie bestreken gamba´s.

Serveren:

  • Doe de puree in een spuitzak met een grof gekartelde spuitmond. Spuit een rozet op een klein bordje en zet de gamba, met de staart naar boven, erin. Druppel wat van de teriyaki saus erover en bestrooi met de zwarte sesamzaadjes