Waterkersstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Waterkersstamppot
Print

Waterkersstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr aardappelen
  • zout
  • 150 gr waterkers
  • 100 gr achterham dikke plak
  • 100 gr mosterdkaas dikke plak
  • 15 gr boter
  • 1/2 dl melk
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook die in weinig water met zout in ± 15 minuten gaar.
  • Was intussen de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door.
  • Snijd de ham en de kaas in blokjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Voeg de boter en zoveel melk toe dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de waterkers, de ham en de kaas erdoor en voeg naar smaak peper toe.
  • Warm de stamppot al roerend goed door.

Tips / Opmerkingen