Westfriese stamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Westfriese stamppot
Print

Westfriese stamppot

Categorie Stamppot
Keuken Nederlandse keuken, Recepten uit Friesland
Keyword Vegetarisch
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr aardappelen bintjes
  • 1 kg witlof
  • 1 dl créme fraïche
  • peterselie
  • zout peper, nootmuskaat
  • 50 gr geraspte kaas
  • kruim van oud witbrood
  • 50 gr bote

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
  • Snijd het witlof in stukjes; verwijder de kern als u niet van een bittere smaak houdt.
  • Verhit de boter in een pan en fruit het witlof hierin glazig.
  • Voeg de créme fraïche toe en laat het witlof met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
  • Meng het witlof door de aardappelmassa.
  • Hak de peterselie fijn en roer dit door de stamppot.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maal het witbrood in de keukenmachine fijn.
  • Doe de massa over in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.
  • Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 10 minuten in de op
  • 200°c voorverwarmde oven (als het gerecht nog warm is, anders wat langer).