Westfriese stamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Westfriese stamppot

 

Print

Westfriese stamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stoofpot
Keuken Recepten uit Friesland
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr aardappelen bintjes
  • 1 kg witlof
  • 1 dl crème fraîche
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 gr geraspte kaas
  • kruim van oud witbrood
  • 50 gr boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
  • Snijd het witlof in stukjes; verwijder de kern als u niet van een bittere smaak houdt.
  • Verhit de boter in een pan en fruit het witlof hierin glazig.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat het witlof met het deksel op de pan 5 minuten
  • stoven.
  • Meng het witlof door de aardappelmassa.
  • Hak de peterselie fijn en roer dit door de stamppot.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maal het witbrood in de keukenmachine fijn.
  • Doe de massa over in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en
  • het paneermeel.
  • Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 10 minuten in de op 200°C
    voorverwarmde oven (als het gerecht nog warm is, anders wat langer).