Westfriese stamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Westfriese stamppot

 

Westfriese stamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stoofpot
Keuken: Recepten uit Friesland
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr aardappelen bintjes
  • 1 kg witlof
  • 1 dl crème fraîche
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 gr geraspte kaas
  • kruim van oud witbrood
  • 50 gr boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
  2. Snijd het witlof in stukjes; verwijder de kern als u niet van een bittere smaak houdt.
  3. Verhit de boter in een pan en fruit het witlof hierin glazig.
  4. Voeg de crème fraîche toe en laat het witlof met het deksel op de pan 5 minuten
  5. stoven.
  6. Meng het witlof door de aardappelmassa.
  7. Hak de peterselie fijn en roer dit door de stamppot.
  8. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Maal het witbrood in de keukenmachine fijn.
  10. Doe de massa over in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en
  11. het paneermeel.
  12. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 10 minuten in de op 200°C

    voorverwarmde oven (als het gerecht nog warm is, anders wat langer).