Winterse worteltaart met kaneelkruimels

      Geen reacties op Winterse worteltaart met kaneelkruimels

 

Winterse worteltaart met kaneelkruimels

Winterse worteltaart met kaneelkruimels

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Kinderkoken/ Vegetarisch
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

voor het kaneelkruim:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 160 gram suiker
  • 15 gram kaneel (gemalen)
  • Snuf zout

voor de taart:

  • 200 gram wortel
  • 4 ei
  • 250 gram basterdsuiker
  • 300 ml olie
  • Snuf zout
  • 5 gram kaneel
  • 14 gram bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram noten

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de ingrediënten voor de kaneelkruimels in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Zet tot verder gebruik in de koelkast.
  • Schil en rasp de wortel en meng met de overige ingrediënten tot een samenhangend deeg voor de taart.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 ºC.
  • Vet een quichevorm in.
  • Druk het deeg in de vorm en verdeel de kaneelkruimels erover.
  • Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Stand: Hetelucht Plus 160 ºC, gedurende 40 minuten
  • Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Tips / Opmerking

Serveer de worteltaart met een bolletje vanille-ijs