Winterse worteltaart met kaneelkruimels

      Geen reacties op Winterse worteltaart met kaneelkruimels

 

Winterse worteltaart met kaneelkruimels

Recept categorie Taart
Extra info Kinderkoken, Vegetarisch
Porties 8 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

voor het kaneelkruim:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram patentbloem
  • 160 gram kristalsuiker
  • 15 gram kaneel gemalen
  • Snuf zout

voor de taart:

  • 200 gram wortel
  • 4 eieren
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 300 ml olie
  • Snuf zout
  • 5 gram kaneel
  • 14 gram bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram noten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de ingrediënten voor de kaneelkruimels in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Zet tot verder gebruik in de koelkast.
  2. Schil en rasp de wortel en meng met de overige ingrediënten tot een samenhangend deeg voor de taart.
  3. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 ºC.
  4. Vet een quichevorm in.
  5. Druk het deeg in de vorm en verdeel de kaneelkruimels erover.
  6. Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Stand: Hetelucht Plus 160 ºC, gedurende 40 minuten
  8. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Tips / Opmerkingen

Serveer de worteltaart met een bolletje vanille-ijs