Witlofschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Witlofschotel

 

Witlofschotel

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met kaas/ Ovenschotel
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappel
  • verse peterselie
  • 1 bekertje zure room
  • melk
  • mosterd
  • 6 struikjes witlof
  • 12 plakjes mosterdkaas
  • 12 plakjes ham
  • 1 zakje kaassaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en halveer de aardappelen, kook ze gaar, giet ze af en stamp ze tot een grove puree.
  • Hak het groen van 2 takjes peterselie fijn en schep dit met 3 eetlepels zure room, 1 1/2 dl melk en 1 eetlepel mosterd door de puree.
  • Kook de witlofstruikjes 3 minuten, neem ze uit de pan en laat ze wat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schep de puree in de ovenschaal en strijk hem glad.
  • Halveer de struikjes witlof overlangs.
  • Leg een plakje ham op een plakje kaas, leg er een half witlofstruikje op en rol de kaas en ham erover.
  • Leg de witlofrolletjes op de puree.
  • Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk haar over de witlof.
  • Schuif de schotel 3-5 minuten in de oven, zodat de saus goudbruin kleurt.
  • Strooi er nog wat fijngeknipte peterselie over.